Вт. Кві 30th, 2024

Неприємна новина: активізувалися шахраї, що проводять «опитування, за які можна отримати грошову винагороду». Після чого з карток списуються гроші. Часто ця пропозиція надається від імені ПриватБанку.

ПриватБанк попередив: він НІКОЛИ НЕ ПРОВОДИТЬ опитувань з грошовими призами. Це все – діяльність шахраїв, які намагаються отримати від легковірних користувачів інформацію, яка дозволяє отримати доступ до їх банківських карток.

Схема шахрайства виглядає так. Користувачеві пропонують пройти опитування, надавши відповіді на кілька простих запитань. За це пропонується певна грошова винагорода, яку можна отримати на певну картку. Пропозиція може надійти через соціальні мережі, месенджери, часто електронні крадії пропонують перейти на їх сайт.

Будь-яка участь у таких «опитуваннях» є небезпечною, оскільки надає доступ до приватної інформації та дає можливість списати з картки гроші.

Що треба робити, якщо ви отримали пропозицію про «опитування з грошовим бонусом»?

Ніколи не переходити за посиланнями на вказані шахраями сайти.

Не надавати жодної інформації про себе.

Бажано зв’язатися з банком та надати інформацію про спробу робити опитування від його імені. Це може допомогти банківській службі безпеки відслідкувати бандитські ресурси та знешкодити «електронних піратів».

Що вдіяти, якщо ви вже попалися?

Якщо ви все-ж таки влізли в подібне опитування або перейшли на сайт – не продовжуйте надавати інформацію, не передавайте номерів карток.

Негайно зв’яжіться з банком – його співробітники зможуть максимально захистити картки, дані про які було надано пройдисвітам.

ПриватБанк нагадує, що його співробітники мають необхідну для забезпечення якісного обслуговування інформацію. Також їх взаємодія із клієнтами може бути перевірена прямим зверненням до банку. Тому при будь-яких підозрах слід зв’язуватися безпосередньо з ним – гроші будуть ціліші.

Зверніть увагу, це важливо: IBAN прийшов: старі рахунки вже недійсні

Від