Багато продуктів, які ми купуємо у магазинах, можуть зберігатись не більше кількох днів. Дуже рідко можна зустріти термін зберігання, що перевищує 7-14 днів, при умові використання холодильної камери. Ось чому більшість людей не роблять великих запасів.
Серед всього різноманіття можна виділити продукти, які й будуть зберігатись протягом довгого періоду, без використання спеціальних засобів. Їх можна віднести до категорії на «Чорний день», коли купити можна по хорошій ціні для майбутнього використання та оберігати себе від зростання вартості.
Білий рис
Існує безліч різновидів цього продукту, що відрізняються поживністю та вмістом різних масел здатних впливати на смак. Серед всіх найдовше зберігатиметься білий рис, коли його тримати в сухому місці та без доступу повітря, протягом 30 років.
Квасоля сушена
Дуже хороший та поживний продукт із відмінними смаковими властивостями. Можна виділити декілька найбільш популярних типів із сімейства бобових: горох, квасоля, сочевиця та нут, але насправді їх багато.
Для зберігання можна використовувати такі ж, як і для круглого рису – щільно закриті контейнери та сухе місце без доступу сонячних променів, саме такі умови забезпечують зберігання роками.
Сіль
Дана приправа відома для нас іще із старовинних часів. Вона не тільки зберігається протягом тривалого періоду, але й виступає консервантом для інших продуктів (риба, м’ясо, сало тощо). Головне зберігати її в сухому місці, хоча й волога не вплине та термін придатності, а лише на смакові властивості.
Цукор
Для цукру можна користуватись тими ж правилами, як і для солі. Головне зберігати у середовищі із мінімальною вологістю, тоді продукт не стратить свої властивості.
Оцет
Розрізняють три основні види даного продукту – столовий, яблучний та винний. Перший тип практично не має обмеження у часі при зберіганні. Решта видів оцту можуть дещо втрачати свої смакові особливості із часом.
Цікаво знати Скільки кави не зашкодить: як вона діє на нас та яка її кількість є корисною
Мед
Розказувати довго про цей продукт немає сенсу, адже він є в кожній оселі та не тільки гарно смакує, але й виступає лікувальним засобом. Проводячи розкопки поблизу єгипетських пірамід вчені знайшли глечики із медом. Вони не тільки гарно збереглися, але й були придатними до вживання. Ідеальними умовами для його вважають темне та прохолодне місце у закритому посуді.
Міцний алкоголь
Напевно не секрет, що міцні алкогольні напої (текіла, ром, віскі та схожі) можуть зберігатись протягом тривалого часу. Навіть, коли пляшка відкоркована – нічого страшного. Витримати сторіччя для закупорених варіантів не проблема.