Вт. Кві 30th, 2024
Чому росте курс валют в Україні та віставка голови НБУ

Поговоримо у даній статті про курс валют на найближчий час та чому спостерігаються скачки коригувань в обмінниках та міжбанку. Усі вже чули про підписану заявку Якова Смолія, екс-очільника Національного банку, дуже багато пліток «поповзло у мережі» про наслідки цього рішення, і все це підтверджується цифровими показниками на табло обмінників.

Чи дійсно все так погано і саме відставка Смолія впливає на ситуацію? – Та звісно що ні! Основні причини зростання – це спекуляція, великі заявки та різке зростання попиту на валюту, хоча й імпорт зменшився істотно у період карантину.

Такі коливання будуть спостерігатись до кінця баталій із заміною керівника НБУ, поки президент не підпише призначення. Україні отримала додаткову позику від МВФ  та валютних сервіс цілком достатньо, щоб заспокоїти відхилення курсу.

Заробітчани поступово повертаються до роботи, більшість країн буде закрито для відпочивальників, тому валюта залишатиметься усередині країни. Вступає в гру більш політична карта, коли певні клани хочуть відправити на цю посаду «свою людину». Саме це дозволить повернути котирування до рівня 26.5-26.8 за зелений.

Українцям планують зменшити кількість пільгових пенсій та збільшити стаж

Врахуйте, що такі коливання можна спостерігати кожного року, майже в один і той же час. Більшість із них обумовлені економічними чинниками та попитом, але є і штучні. Саме у цей період у гру вступають великі гравці, що отримають додаткові кошти на місцеві вибори.

Не піддавайтесь паніці та оцінюйте ситуацію. Подорожчання навіть більше ніж на 40 копійок має мати підґрунтя або кінець тижня та вихідні, саме тоді обмінники страхують себе та значно завищують межі).

Послаблення карантину буде продовжуватись, можливо і не в таких масштабах, як хочеться.
Але й врожай аграріїв, хоча й не рекордний, але й не малий планується цього року, а це додатковий приплив валюти на ринок вкінці серпня, ну і місцеві вибори призначені на жовтень 2020 року.

Від Specialist