Нд. Тра 19th, 2024

Субсидії для більшості українців — це ледь не єдина можливість вчасно оплачувати комунальні послуги, але вже у травні 2020 року в Україні буде переглянуто формулу нарахування субсидії, якщо на даний момент вона становить близько 15% сукупного доходу, то через кілька місяців вона буде становити понад 20%. Це рішення було ухвалено ще старим складом Кабінету Міністрів.

На сьогоднішній день усі, хто має право на знижки, платить певний відсоток від доходу сім’ї за комунальні послуги, решту суми оплачує держава. Також варто зазначити, що у кожного цей відсоток різний.

Для того, щоб розрахувати даний відсоток, потрібно взяти дохід однієї людини з сім’ї, розділити його на 2 так звані прожиткові мінімуми, тоді отримане число треба помножити на 15%. Ось для прикладу, якщо дохід одного члена сім’ї становить 3 тисячі, то сім’я може сплачувати за комунальні послуги 11,5% від власного доходу.

Цікаво знати: Гроші доведеться повертати: чим обернеться верифікація субсидій

Якщо ж середній дохід людини — близько 9 тисяч, то тоді в зимовий період сім’я буде платити 1045 грн за комунальні послуги. Все що буде понад цю суму, буде сплачувати держава.

Варто зазначити, що найближчим часом в Україні буде проведено верифікацію субсидій — це так звана перевірка даних, які містяться в ряді реєстрів. Для кожного українця буде створено досьє і якщо людина звернеться за субсидією, то перші кроки можуть бути зроблені й без її участі.

Варто зазначити, що у листопаді 2019 року, близько 3 млн українців отримували субсидії, середній розмір виплат сягає понад 1,1 тис. гривень. На сьогоднішній день понад 90% українців, які мали субсидії отримують виплати у готівковій формі.

Від