Вт. Кві 30th, 2024
як збільшити трафік на сайт, правильна розкрутка сайту

Всім привіт. Хочу поділитись деякими результатами роботи зі своїх проектів. Назви проектів (сайтів) будуть змінені або не вживаються. Та й для чого, кому буде цікаво, в майбутньому можу розкрити декілька ресурсів.

Наразі в нас сайт продажу рослин, саме позиціонує себе як розсадник по продажу саджанців. Ресурс взявся в роботу з початку його створення та наповнення.

Була проведена робота по внутрішній оптимізації, зібрано семантику та розроблено структуру для категорій, розділено ключі по сторінках, налаштовано правильне індексування без дублів, оптимізувались зображення, підключено https.

До речі, сайт на OpenCart – пізніше було допрацьовано мобільну версію, проаналізовано проблемні ділянки, це дозволило знизити показник відмов з мобільних пристроїв в два рази. Мікророзмітка для товарів та категорій дозволила підвищити клікабельність з органічного пошуку, показник CTR збільшився на 2.5% за два місяці після впровадження.

Вирішено збільшити кількість сторінок та охопити україномовний сегмент пошуку (з початку сайт на російській лише був). Поставлено правильне завдання для програміста, прописані всі теги та допрацювалась карта сайту. Дало змогу збільшити кількість сторінок в 2 рази, відповідно і трафік почав швидше зростати.

Кількість пошукових запитів

На скріні із сервісу статистики та аналізу Serpstat ривок очевидний по кількості ключових слів. Відповідно показник видимості ресурсу збільшився з 3k до більш як 15 k – погодьтесь, не поганий результат просування сайту.

Динаміка трафіку росту трафіка

Другий скрін з того ж сервісу показує середні показники приросту трафіку сайту за 1 рік. Тут також хороший ривок, в середньому із 100 уніків на добу до більш як 500 уніків. Трохи впливає явна сезонність – весна та осінь на показники, тут правильніше рівняти певні місяці, наприклад березень 2018 року та березень 2019 року, але це вже не суттєво, це деталі, результат буде той самий по суті. Та й на меті я маю лише показати, чого можна добитись просуванням сайту в органіці.

Наразі в мене все. Якщо виникнуть питання, пишіть в коментарях. Надаю консультації по просуванню сайтів різних тематик по Україні та Росії.

Від Specialist