Нд. Тра 19th, 2024
бізнес план піцерії, відкрити власний бізнес піцерії

Піцерія вважається доволі перспективним бізнесом. Адже зазвичай вона користується значним попитом і не потребує великих вкладень. Проте для успішної роботи потрібно знайти відповідне приміщення (наприклад, у торгівельному центрі), яке буде відповідати всім санітарним нормам.

Так само варто відразу ж розробити рецептури і скласти асортимент страв. Піци має бути не менше як 30-ть видів. Крім того у меню повинні бути салати, соуси, супи, спагеті, напої.

Якщо у піцерії буде присутній алкоголь, потрібно мати ліцензію на його продаж. Крім того, можна купити франшизу і працювати як франчайзі. Тоді ризик «прогоріти» буде меншим і збільшуються шанси на більші прибутки.

Етапи відкриття піцерії, на що потрібно звернути особливу увагу

Щоб заклад став успішним, треба пройти певні стадії його відкриття:

  • Підготувати і орендувати (купити) приміщення. Розробити концептуальну ідею, зробити ремонт.
  • Закупити меблі, обладнання, все необхідне для роботи.
  • Знайти і підготувати персонал.
  • Закупити продукти, попередньо підписавши договори з постачальниками.
  • Провести рекламу, розробити маркетингові ходи.
  • Урочисте відкриття закладу.

Приміщення повинно повністю відповідати всім санітарним вимогам. Потрібно звернути увагу на те, що має бути присутнє у закладах, що виготовляють хлібобулочні вироби.

Стіни мають бути покриті водоемульсійною фарбою, плиткою, обов’язково повинне бути водопостачання, каналізація, вентиляція. Якщо піцерія розміщується в житловому будинку, необхідна звукоізоляція.

Рекомендуємо Бізнес план перукарні з розрахунками. Цифри, розрахунки та ризики

Потрібно багато обладнання, якщо плануєте піцерію середнього і великого розміру. Для зовсім маленької піцерії може бути достатньо мінімум обладнання. Проте якщо заклад немаленький обов’язково мають бути:

  • Холодильники, морозильні камери.
  • Машини, що просіюють борошно, місять та розділяють тісто, нарізають овочі.
  • Спеціальна піч.
  • Плити.
  • Столи для виготовлення продукції.
  • Машини для подрібнення начинки.
  • Все що необхідне для виготовлення піци, здійснення доставки додому.

Обов’язково на роботу варто брати кваліфікованих кухарів та офіціантів. Спочатку їх може бути небагато. Потім штат варто розширити. Персонал має постійно навчатися і удосконалюватись.

Ще до відкриття треба провести грамотну рекламну кампанію. Для цього можна використати соціальні мережі, місцеву пресу для реклами, роздачу флаєрів.

піцерія власний бізнес в Україні

Скільки коштує відкрити піцерію – приблизні розрахунки?

Для того аби відкрити велику піцерію потрібно інвестувати 2 мільйони 700 тисяч гривень. Вважається, що щомісячний дохід такої значної піцерії буде складати 120 тисяч гривень щомісяця. Якщо справи йтимуть добре, то все окупиться за 1,5 роки. В середньому на те аби відкрити піцерію варто витратити:

Офіційна реєстрація – 6 тисяч гривень.

Розробка інтер’єру, технічне проектування – 72 тисячі гривень.

Інженерне проектування, ремонтні роботи, купівля декору, предметів інтер’єру – 420 тисяч гривень.

Системи безпеки та протипожежні заходи – 40 тисяч гривень.

Придбання кухонного обладнання – 320 тисяч гривень.

Закупка меблів – 240 тисяч гривень.

Закупка посуду – 100 тисяч гривень.

Закупка технологічних карт, програмного забезпечення – – 68 тисяч гривень

Закупка мобільних пристроїв для оплати – 40 тисяч гривень
Розробка реклами, маркетингова компанія. Розробка товарного знаку – 120 тисяч гривень

Навчання персоналу – 40 гривень

Фінансування проекту до тієї пори, поки він почне самоокупатися – 1 мільйон 200 тисяч гривень

Додаткові доходи – 60 тисяч гривен

Такі розрахунки у будь-якому разі будуть приблизними і можуть відрізнятися як в більшу так і в меншу сторони. Адже багато залежить від проведеної маркетингової кампанії, від розмірів піцерії.

Крім того, не варто забувати і про змінні витрати, які будуть уже в процесі роботи. Це закупка продуктів харчування, зарплата персоналу. Найбільше витрат буде припадати саме на заробітну плату.

Цікаво Власний бізнес в 2019: нові ідеї для власного бізнесу з нуля

Також доволі високою є плата за оренду. Зазвичай на ці два пункти приходиться 86 % витрат. І їх потрібно суворо контролювати, інакше заклад працюватиме у збиток.

Щодо продуктів, то тут простіше. Адже вони зазвичай продаються за націнкою від 100 до 600 %.
Середній чек у піцерії зазвичай не дуже високий, адже якщо вона буде розташовуватись у торгівельному центрі, то сюди зайдуть аби просто перекусити – перепочити між покупками. Але у будь – якому випадку вона ніколи не буде пустувати. Та і реклама такому закладу потрібна невелика.

Бізнес піцерія, читати приклад розрахунку бізнесу по піцерії

Вважається що рентабельність піцерії буде становити 12 % під час першого року роботи. А за наступний рік вона збільшиться ще на 10 %.

Не треба забувати і про всі юридичні моменти, заключення договорів з комунальниками. А також, звісно, потрібно буде платити податки, соціальні відрахування. Але незважаючи на це, відкриття пі церії – досить вдалий і успішний проект, який є дуже актуальним практично у будь – якому місті України.

Від Specialist