Бізнес план кафе. Готовий бізнес план кафе українською. Розрахунки

Для того аби чітко розуміти як відкрити кафе – кондитерську, варто розглянути це дуже детально на конкретному прикладі. Отже, на меті є відкриття кондитерської у центрі Львова, яка буде пропонувати своїм клієнтам солодощі ручної роботи.

Вони будуть готуватися виключно з екологічно чистих продуктів, без напівфабрикатів. Максимальна кількість відвідувачів 35 людей, площа орендованого приміщення 120 квадратних метрів.

Кондитерська буде відповідати класу «преміум» і матиме на меті приваблювати значну кількість відвідувачів, які гулятимуть визначними пам’ятками центра Львова.

Окупитися проект має за півроку, дисконтований термін окупності становить 7 місяців, вартість проекту 1 мільйон 344 тисячі гривень, індекс прибутковості 1, 08 %.

Опис галузі: найголовніші моменти і нюанси

Українці обожнюють кондитерські вироби, адже історично вміють їх готувати, а також мають достатньо багато старовинних традиційних рецептів, які передавались з покоління в покоління.

Кондитерські вироби вітчизняного виробництва відрізняються особливим смаком, натуральністю, коротким терміном зберігання, нотками «домашності». Проте за останні роки попит на солодощі знизився через економічну ситуацію, а також високий рівень впровадження у життя правил «здорового харчування».

Проте головною тенденцією останніх років  є високий попит на екологічно чисту, натуральну продукцію. Також велика кількість людей продовжує обожнювати легкі, некалорійні десерти, виготовлені з максимально екологічно чистих продуктів.  Навіть в умовах кризи люди готові купувати якісні кондитерські вироби преміум класу, радувати себе цікавинками і делікатесами, а також гірким шоколадом.

В Україні ринок кондитерських виробів працює в умовах кризи і зменшення витрат громадян на їжу і розваги. Проте Львів – одне з найкрасивіших міст України і щороку тут буває близько 3,5 мільйони іноземних туристів і ще стільки ж внутрішніх.

І всі вони обов’язково хочуть спробувати львівські кондитерські смаколики, не бажаючи шукати кав’ярні десь «в глибині» міста, а вибираючи ті, які розташовані найближче до туристичних об’єктів.

Які товари продаватимуться?

У кондитерській будуть пропонуватися вироби власної пекарні та цеху. Для їх виготовлення використовуватимуться тільки натуральні інгредієнти. Асортимент обіцяє бути широким і з часом може змінюватись. Це будуть безе, торти, штруделі, тістечка, желе, морозиво. Ціновий сегмент: від 30 до 280 гривень за штуку.

Маркетингові ходи та варіації розвитку бізнесу

Кондитерська орієнтована на гостей міста (близько 65%) та містян (близько 40%). Особливу увагу варто звернути на львів’ян. Адже саме вони стануть головними відвідувачами кафе у низький туристичний сезон. Отже, для розвитку будуть використані такі дії:

  • Створення веб-сайту кафе, де будуть вказані асортимент, ціни, фото, технологічний процес.
  • Використання контекстної реклами, співпраця з мобільними додатками. Кафе має визначатися на віртуальних мапах.
  • Позиціонування себе як кафе, де все екологічно чисте, натуральне, а виробництво ручне.
  • Врахування сезонності при формуванні річного фінансового плану.
  • Розрахунок фінансового плану, виходячи з того, середній чек 400 гривень, тривалість перебування за столиком 1, 5 години, кафе працює 12 годин на день, без вихідних.

бізнес план розрахунок бізнесу кафе

План виробництва та організаційні заходи бізнесу кафе

На площі, що орендується, раніше був розташований заклад громадського харчування. Площа об’єкта 120 квадратних метрів. Під кафе – 65 квадратних метрів. Постачальник продаватиме устаткування, меблі, розроблятиме схему запуску роботи, розроблюватиме рецептури, дизайн приміщення.

Продукти будуть купуватись у постачальників, що працюють з місцевими виробниками натуральних продуктів. Вони будуть проходити обов’язків контроль якості. Всі заготовки і страви в кінці зміни списуватимуться.

Кафе – кондитерська буде зареєстрована як суб’єкт господарської діяльності, відповідно до закону України. Основним керівником стане ініціатор проекту. Зарплата у працівників буде від 7000 до 16000 гривень. Соціальні відрахування за місяць становитимуть 29 600 гривень. Без відрахувань чиста зарплата працівникам за місяць становитиме 98000 гривень.

Корисно Власний бізнес в 2019: нові ідеї для власного бізнесу з нуля

Фінансовий план та приблизні розрахунки

План склали на наступні 5 років. Він враховує витрати, доходи. Доходи – це лише виручка від продажу і реалізації продукції у кафе. Планується за перший рік роботи отримати 9, 3 млн. гривень, з них чистого прибутку 5, 6 млн. гривень. В наступні роки чиста виручка має збільшитись до 6 мільйонів гривень.

754 тисячі гривень – це інвестиційні витрати на закупку обладнання, формування оборотного фонду. Ініціатор має 0, 4 млн. гривень, решта коштів – кредитні, які взяті на 36 місяців у банку. Щомісячно буде здійснюватись виплата кредиту, на весь період будуть і кредитні канікули 90 днів.

Змінні витрати – це трата на інгредієнти, оплату води, газу. Постійні – оренда плата, комунальні платежі, реклама, амортизація.

бізнес план розрахунок зарплатні для працівників

Гарантії, ризики, ефективність бізнесу

Вважається (згідно фінансового плану), що проект окупиться за 6 місяців. Кафе – кондитерська буде досить перспективною та інвестиційно привабливою.

Рекомендуємо Бізнес план салону краси. Відкрити власний салон краси, особливості.

Аби оцінити ризики був проведений аналіз всіх можливих проблем. Виходячи з цього, потрібен якісний контроль продукції, догляд і профілактичні роботи з обладнанням, постійний зворотній зв’язок з відвідувачами, мінімалізація всіх негативних моментів, підтримка високого іміджу кафе. Крім того, потрібно відстежувати появу нових конкурентів та робити все аби бути лідером у своїй ніші.

Бізнес план кафе. Готовий бізнес план кафе українською. Розрахунки
5 (100%) 2 votes

Сподобалась стаття? Поділись в соц. мережах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

shares